Wyposażenie Restauracji
Propozycja wyposażenia lokalu:
Podstawowe wyposażenie dla restauracji
Wyposażając restaurację, trzeba pamiętać o tym, aby wybierać urządzenia dobrane do jej profilu – coś innego będzie w końcu przydatne w lokalu serwującym dania kuchni polskiej i w tym, które ma w ofercie dania kuchni chińskiej. Podstawowy sprzęt gastronomiczny jednak zawsze jest taki sam, więc kupić należy sprzęt do przechowywania produktów spożywczych i ich obróbki, garnki, meble, zmywarki gastronomiczne, ale nad szczegółami warto się już zastanowić.
Gdy restauracja ma serwować dania kuchni włoskiej i świeże sałatki, przyda się na pewno wydajnie działająca krajalnica i piece do pizzy. Można zakupić też piec konwekcyjny. Jeśli z kolei wyposaża się restaurację z kuchnią amerykańską, gdzie królują dania smażone, konieczna będzie profesjonalna frytownica.
W restauracji przyda się również ekspres do kawy, urządzenie do wyciskania świeżego soku, aby móc serwować gościom pyszne napoje do dań.